Experiențe minunate pentru copiii de la Școala Gimnazială ”Bălcescu-Petofi”, înaintea Crăciunului

În perioada 17 decembrie-21 decembrie, la Școala Gimnazială “Bălcescu-Petofi” s-au desfășurat activități educative extrașcolare în cadrul Programului “Să știi mai multe, să fii mai bun”. Atmosfera din școală a fost una specială, fiind trăită atât de elevi, cât și de profesori cu sentimentul câștigării unor experiențe noi. Copiii au fost veseli și dornici să participe la activitățile diverse. Unii au aflat ce înseamnă să fii medic, polițist sau brutar, alții au vizitat locații superbe precum Castelul din Carei, Muzeul iluziilor sau Muzeul Județean.

Stilul de viață sănătos nu a fost neglijat, iar în acest sens, elevii s-au întrecut în a găti produse tradiționale sau participând la competițiile sportive. Tot despre importanța sportului le-au vorbit elevilor din casa a VII-a D sportivele de la CSM Satu Mare, Britany Denson și Andreea Olah.

Cele două jucătoare le-au povestit elevilor despre primii lor pași în baschet, despre performanțe și despre tot ce vor să facă după ce se vor retrage din activitate. Cea mai mare surpriză a fost prezența campioanei Simona Pop. Aceasta le-a prezentat importanța practicării sportului, precum și ceea ce înseamnă performanță adevărată. Copiii au putut ține, cu această ocazie, o medalie olimpică de aur în mâini.

Pentru că sărbătorile de Crăciun se apropie cu pași repezi, elevii Școlii Gimnaziale “Bălcescu- Petofi” au confecționat obiecte specifice acestei sărbători, alături de cadre didactice și părinți, și le-au expus pe standuri în cadrul Târgului de Crăciun organizat joi.

Ziua  a debutat cu primirea oaspeților din comuna Călinești care au ajuns în școala lor cu scopul realizării unor activități care se desfășoară în parteneriat. Oaspeții au fost întâmpinați cu un concert de colinde și o scenetă interpretată de elevii clasei a V-a A, coordonați de prof. Ciuban Daniela, iar ulterior aceștia au fost invitați să viziteze platoul postului de televiziune Nord-Vest TV.

Scopul târgului a fost unul caritabil, o parte din fondurile strânse fiind donate beneficiarilor din cadrul Proiectului Petale în vânt.

Activitățile au răspuns intereselor și preocupărilor elevilor și au pus în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii.

prof. Domuța Angela

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 22, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.