La Satu Mare au fost comemorați cei șapte eroi ai Revoluției din Decembrie 1989

Sâmbătă, 22 decembrie, la Satu Mare a avut loc comemorarea Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, și marcată ziua victoriei Revoluției. Evenimentele au debutat la cimitirul Eroilor, la cimitirul de pe strada Rodnei și Amațului. Aici au avut loc slujbe de pomenire și depunerea de coroane de flori la mormintele eroilor.

De la ora 12:00, a avut loc ceremonialul militar și religios pe platoul din Piața 25 Octombrie. Aici a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor: Ioan Marinel Ciul, Grigore Zimbru, Raluca Sălăjan, Szabo Antal, Sofalvi György, Kiraly Mihai și Csaba Gergely. A fost prezent și ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș. Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu protopopul Sătmarului, Ioan Socolan.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a ținut o scurtă cuvântare, a vorbit despre însemnătatea jertfei celor șapte eroi fără a căror jertfă care noi sătmărenii astăzi nu au trăi în libertate. A vorbit și preotul militar Cristian Silaghi.

Au fost depuse coroane de flori din partea autorităților locale și județene, a principalelor partide politice, asociații de revoluționari. Ceremonia de la Satu Mare s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 22, 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.