232 de pacienți la UPU în primele două zile ale anului. Copii răniți din cauza petardelor

Începând cu data de 01.01.2019 și până la data de 02.01, ora 12.00, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SJU Satu Mare s-au prezentat un număr de 232 de pacienți. Majoritatea pacienților s-au prezentat la UPU pentru probleme digestive, respiratorii și cardiovasculare.

Trei pacienți, 2 copii și un adult, s-au prezentat la UPU, în noaptea de 31 decembrie, după ce au suferit diverse plăgi în urma manipulării unor substanțe explozive (petarde). Adultul, o femeie în vârstă de 26 de ani, a suferit o arsură superficială la nivelul pleoapei stângi. S-a solicitat în acest caz un consult oftalmologic. Nu a fost necesară internarea in spital.

Cei doi copii, în vârstă de 15, respectiv 11 ani, au suferit plăgi și arsuri la nivelul mâinilor după explozia unor petarde. Pacientul în vârstă de 15 ani a suferit arsuri și o fractură deschisă la nivelul falangei distale deget 3. Copilul în vârstă de 11 ani a suferit o fractură la nivelul falangei 3, deget 1 (police) cu amputație de părți moi.

În ambele cazuri a fost necesară înternarea copiilor în spital, secția Chirurgie plastică, pentru efectuarea toaletelor și sutura plăgilor. Cei doi copii au fost externați în cursul zilei de 2 ianuarie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 2 ianuarie 2019. Filed under Sănătate, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.