Pompierii sătmăreni au intervenit în cursul anului 2018 la 8.788 de situații de urgență

La ceas de bilanț, Inspectoratul Județean pentru Urgență ”Someș” Satu Mare și-a prezentat activitățile numeroase la care a luat parte încercând să prevină efectele situațiilor de urgență, dar și să pregătească populația cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în astfel de cazuri, în cadrul unei ședințe festive luni, 14 ianuarie la Teatrul de Nord Satu Mare. La ședința festivă a participat și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba care a vorbit despre proiectele dezvoltate, din grijă față de cetățeni, de către cele două entități. Au mai participat col. Nicolae Dima, inspector șef al ISU ”Someș” Satu Mare, prefcetul Darius Filip, viceprimarul Adrian Albu.

”Este o onoare pentru mine faptul că pot lua cuvântul, la ceas de bilanț în fața uneia dintre cele mai harnice și mai responsabile instituții din județul nostru. Mărturisesc că am o mare considerație pentru toți cei implicați în acest sistem, oameni care luptă în permanență pentru semenii lor și care-și fac datoria în fiecare zi, acționând în mod corespunzător în fața provocărilor și pericolelor, care, din păcate, de multe ori nu pot fi evitate.

Autoritățile locale și județene au obligația să investească în serviciile care au în centrul atenției cetățeanul, fie că vorbim de Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi sau de Inspectoratul de Pompieri. Acest lucru, Consiliul Județean Satu Mare l-a înțeles prea bine și vine în sprijinul Dumneavoastră ori de câte ori este nevoie și putem. Nici nu am putea să nu vă fim alături când vedem cu cât devotament și implicare alegeți să vă faceți meseria atât în timpul orelor de serviciu cât și în afara acestora punând pe primul loc siguranţa cetăţeanului.”Pataki Csaba și-a încheiat discursul asigurându-i pe pompieri că nu lucrează singuri și împreună cu celelalte instituții implicate, anul acesta vom asista la modernizarea punctului unic de comandă și realizarea heliportului, gestionat alături de SMURD la nivel național. De asemenea alături de Inspectoratul Județean de Poliție, trecând de partea administrativă, anul acesta, în funcție de fondurile disponibile se va amenaja și punctul de lucru, de pe malul stâng al Someșului, atât de dorit.

Anul trecut salvatorii sătmăreni s-au deplasat la nu mai puțin de 8.788 de cazuri (8.011 intervenții în 2017) cu o medie zilnică a intervenților de 24 față de 22 în anul 2017. Numărul intervențiilor la incendii a crescut (246, în 2017, respectiv 264 în 2018), iar numărul intervențiilor SMURD a scăzut de la 6.030 de cazuri, 5.452 de cazuri în 2018.Pe parcursul anului 2018, prin grija Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, unitatea sătmăreană a fost dotată cu următoarele bunuri materiale:

• 62 de aparate de respirat, în valoare de 226.609,38 lei;
• un container suport logistic al intervenţiei tip II, in valoare de 1.479.000,40 lei;
• un container suport logistic al intervenţiei tip IV – pentru iluminat 450 KVA, în valoare de 598.798,65 lei;
• un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cîrlig, în valoare de 633.953,88 lei;
• o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime de 42 m, în valoare de 2.706.615,89 lei;
• o autospecială transport efective la intervenţie 16+1 locuri marca Volkswagen Crafter, în valoare de 194.384,89 lei;
• un autoturism marca dacia, în valoare de 44.476,25 lei;
• doua ambulanţe tip B 4×4, în valoare de 809.415,24 lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 14, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.