La Apa a fost inaugurată o biserică de lemn, construită în memoria lui Vasile Lucaciu

Inaugurarea bisericii de lemn din localitatea Apa, ridicată în memoria lui Vasile Lucaciu, a avut loc luni, 21 ianuarie, cu ocazia împlinirii a 167 de ani de la naşterea celei mai importante personalităţi a Sătmarului. Reconstruită din fondurile Consiliului Judetean Satu Mare, biserica se află în apropierea Casei Memoriale “Dr. Vasile Lucaciu” din Apa.

“Acest proiect a fost propus în urmă cu un an, iar pe lângă implicarea pe care au avut-o Consiliul Județean și Muzeul Județean, un aport important în realizarea lui a fost adus și de comunitatea locală din Apa. Proiectul va continua cu amenajarea spațiului din jurul bisericii, prin realizarea unui parc care va aduce un plus de frumusețe zonei”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus.

După tăierea panglicii inaugurale a noului obiectiv muzeal din județ, a fost vernisată expoziția din interiorul bisericii, realizată de Muzeul Județean Satu Mare, în memoria marelui luptător Vasile Lucaciu. Vernisajul a fost urmat de un program cultural – artistic, susținut de elevii Grupului “Urmașii lui Lucaciu” a Școlii Gimnaziale “Vasile Lucaciu” din Apa, moment care a avut loc la Centrul Cultural din localitate.

Manifestarea a fost organizată de Consiliul Judeţean Satu Mare, Muzeul Judeţean Satu Mare şi Primăria comunei Apa, în cadrul programului Centenar.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 21 ianuarie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.