Concert pop-folk dedicat Unirii Principatelor Române, cu Magda Puskas, Florin Ștefan și invitații lor

Vineri, 25 ianuarie 2019, Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu” cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare organizează un concert pop-folk dedicat Unirii Principatelor Române. Sunt invitați Florin Ștefan, Magda Puskas, Adina Hodișan, Rareș Suciu, Marius Georgescu, Luiza Molnar și Iști Vaida.

Concertul va avea loc la Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu”, începând cu ora 19.00, iar intrarea este liberă.

Magda Puskas și-a început activitatea muzicală din fragedă copilărie, a participat la festivaluri și turnee de muzică ușoară, în grupuri folk. Începând cu anul 1981 a devenit membră activă a Cenaclului Flacăra alături de Sorina Bloj iar mai târziu alături de Tatiana Stepa. Aici s-au născut hiturile ”La o cană cu vin”, ”Din copilărie”, ”Taina”, ”Desculț prin zăpadă” etc. Din 1989 Magda Puskas și-a continuat activitatea în Cenaclul ”Totuși Iubirea”, fiind una dintre artiștii consacrați care au luptat pentru resuscitarea folkului românesc după anul 2000.

A urmat o lungă colaborare cu Valentin Moldovan apoi cu Ioan Onișor iar turneul național ce a marcat cei 30 de ani de folk i-a adus o colaborare de succes cu muzicieni de excepție: Tcha Limberger, Florin Ștefan, Aladar Pusztai, Cătălin Pop și Oana Pop.

Florin Ștefan este un instrumentist polivalent, născut în Baia Mare în 1977. Urcă pe scenă pentru prima dată la vârsta de 12 ani, acompaniat de chitară. Ani la rând, Florin Ștefan înlănțuie colaborările cu diverși artiști și formații, atât pe plan local, dar și internațional. Parcursul său artistic este îmbogățit de studii în domeniul muzical dar și din sfera etnografiei. Florin Ștefan este pasionat de culegerea de cântece străvechi și tehnici care, astăzi, îi permit să stăpânească măiestria tulnicului, cobzei, sazului, tilincăi, lirei și naiului.

De-a lungul carierei sale artistice, Florin Ștefan susține concerte și colaborează la diferite proiecte, multiplicând stilurile muzicale (clasic, folk, jazz, rock, fusion, chill out și gipsy) atât în țară cât și în străinătate, alături de artiști din Elveția, SUA, Brazilia. În 1998, Florin Ștefan începe colaborarea cu trupa Semnal M, cu care lucrează și în prezent.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 21 ianuarie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.