Amenzi în valoare de peste 45.000 de lei, aplicate pe raza întrgului județ în ultimele două zile

În ultimele două zile, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Satu Mare au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, aplicând aproape 220 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 45.000 de lei.

În perioada 23 – 24 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente. Astfel, au fost întocmite 6 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate în jur de 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, șoferilor indisciplinați.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 4 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare au aplicat peste 20 de contravenții la data de 23 ianuarie a.c., și au constatat 4 infracțiuni în flagrant, la regimul rutier. Astfel, în jurul orei, 12.20, polițiștii au oprit pe raza municipiului Satu Mare un autoturism condus de un bărbat, de 29 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că persoana de la volan nu deține permis de conducere de nici o categorie. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tot la data de 23 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au depistat doi bărbați, de 34 de ani, ambii din municipiul Satu Mare, care se aflau la volanul unor autoturisme sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, primul a fost depistat în jurul orei 22.00, având o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce a provocat un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale pe bulevardul Vasile Lucaciu, din municipiul Satu Mare.

Cel de al doilea conducător auto a fost depistat tot pe bulevardul Vasile Lucaciu, în jurul orei 23.30, având o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi șoferi au fost conduși de polițiști la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, în ambele cazuri s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 25, 2019. Filed under Infracțiuni, Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.