400 de elevi, informaţi de poliţişti şi specialişti antidrog în Programul Educaţional Loga Dance School

Sâmbătă, 26 ianuarie a.c., la Sala de evenimente Simfonia din Satu Mare a avut loc cea de a 48-a ediţie a Programului Educaţional Loga Dance School, un program în care poliţişti şi specialişti antidrog aduc în faţa elevilor teme interesante, menite să-i ţină departe de droguri şi de infracţiuni.

Primul eveniment de acest tip din anul 2019 a adus două mari schimbări în cadrul Programului: un loc de desfăşurare nou şi cea mai mare participare de până acum, 400 de elevi fiind prezenţi, schimbări necesare în condiţiile în care sala de dans devenise neîncăpătoare pentru sutele de solicitări venite de la elevi.

O discotecă controlată, special concepută pentru elevii de gimnaziu, în care distracţia se împleteşte cu educaţia, în care copiii se conving singuri că se pot simţi bine fără a avea nevoie de alcool sau droguri, în care sunt informaţi despre consecinţele acestor substanţe dar şi despre cum să stea departe de infracţiuni, un proiect unic în ţară în care totul devine posibil prin colaborarea extraordinară dintre Loga Dance School, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog.

Din 2011 şi până în prezent, în cele 48 de ediţii ale Programului Educaţional s-au bucurat de distracţie şi au fost informaţi, totodată, peste 8 000 de elevi din toate şcolile gimnaziale ale municipiului Satu Mare, dar şi din judeţ.

112 SALVEAZĂ VIAŢA, NU PLICTISEALA! A fost tema cu care au fost abordaţi de această dată elevii de către reprezentanta Poliţiei. Prin exemple concrete şi situaţii în care s-ar putea regăsi, elevii au aflat ce sunt urgenţele adevărate, ce sunt sesizările non-urgente şi ce apeluri pot fi sancţionate.

Farsele, glumele, injuriile aduse operatorilor 112, apelurile repetate care nu sunt justificate (cereri de informaţii, sesizarea unor fapte care sunt reale dar nu sunt urgenţe), toate acestea pot fi pedepsite cu amenzi importante. Elevii au aflat că numărul 112 are un rost foarte important, de aceea există şi o dată la care este sărbătorit acest serviciu, 11 februarie fiind Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112.

Copiii au fost îndemnaţi să sune la 112 dar numai atunci când sunt într-o situaţie de urgenţă care necesită intervenţia imediată a Salvării, Poliţiei sau Pompierilor şi nici într-un caz din joacă sau de plictiseală.

Specialistul în prevenire al CPECA Satu Mare a completat partea educativă a Programului cu o temă legată de alegeri. Elevii au fost încurajaţi să îşi găsească preocupări frumoase, sănătoase şi să fie atenţi la propunerile care-i pot pune în pericol, implicit la toate acele substanţe care tulbură mintea şi-i pot transforma în foarte scurt timp victime.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 29, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.