A.T.O.P. caută parteneri în susținerea unor proiecte pentru siguranța cetățeanului

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Satu Mare caută parteneri pentru susținerea unor proiecte care să vină în sprijinul instituțiilor care se ocupă de ordinea publică și siguranța cetățeanului, în județul Satu Mare.  Președintele Pataki Csaba a promis sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în cofinanțarea acestor proiecte. 

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba a participat în data de 30 ianuarie la prima ședință din acest an a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare. Șeful instituției județene a promis membrilor ATOP sprijinul Consiliului Județean în ceea ce privește cofinanțarea unor proiecte în beneficiul instituțiilor care se ocupă de ordinea publică și siguranța cetățeanului în județul Satu Mare. Neavând personalitate juridică, ATOP va coopta în această activitate organizații non-guvernamentale.

În cadrul aceleiași ședințe, Marcel Faur, șeful Serviciului Drumuri și Transporturi din cadrul Consiliului Județean Satu Mare, a prezentat un raport privind modul de desfășurare a activităților de întreținere a carosabilului drumurilor județene în iarna 2018 – 2019.

Marcel Faur a punctat că lungimea drumurilor judeţene pe care se prestează servicii de întreţinere pe timp de iarnă este de 728 de km, iar în această iarnă, pentru prestarea serviciilor de deszăpezire pe întreaga reţea de drumuri judeţene, se acționează cu 72 de utilaje, monitorizate prin sistem GPS. În perioada 01.11.2018 – 31.12.2018 au fost împrăştiate pe reţeaua de drumuri judeţene 11.600 tone material antiderapant (30% sare şi 70% nisip). Valoarea tuturor categoriilor de servicii de deszăpezire pe aceată perioadă a fost de 1.811.507 lei cu TVA.

La ultimul punct de pe ordinea de zi a ședinței, reprezentantul Inspectoratului Poliției Județene, comisar Viorel Orha, a prezentat o analiză privind asigurarea climatului de siguranță publică în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar în semestrul I al anului școlar 2018 – 2019. Acesta a subliniat că din totalul de 287 de unități de învățământ preunivesitar, 171 sunt dotate cu mijloace de pază și monitorizare prevăzute de legislația în domeniu.

Dintre acestea, doar 123 sunt dotate exclusiv cu sisteme de supraveghere video. Din totalul celor 287 de unități de învățământ, 116 nu dispun de niciun fel de formă de pază umană sau de sisteme de supraveghere video. 28 dintre acestea sunt pe raza orașelor și 88 în mediul rural.

Toate cele 287 de unități de învățământ preuniversitar sunt însă date în responsabilitatea polițiștilor, fiind desemnat cel puțin câte un polițist care răspunde de prevenirea și combaterea fenomenului ilicit în incinta acestora. În primul semestru al acestui an școlar au fost sesizate 8 infracțiuni, dintre care 4 sunt infracțiuni de lovire sau alte violente, 2 infracțiuni de furt și o infracțiune de vătămare corporală din culpă, toate în incinta unităților școlare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 31, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.