Sancțiuni contravenționale în valoare de 24.600 lei, aplicate ieri în trafic de polițiștii rutieri

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Satu Mare au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, la data de 30 ianuarie a.c., aplicând peste 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 36.000 de lei.

La data de 30 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost aplicate peste 110 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 24 600 de lei, șoferilor indisciplinați.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 8 permise de conducere, conducătorilor auto care fie nu au respecta semnificația roșie a semaforului aflat în funcțiune, fie se aflau sub influența băuturilor alcoolice, fie au depășit viteza maximă sau nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

De asemenea, polițiștii de ordine publică au aplicat peste 30 de sancțiuni contravenționale, cetățenilor care nu au respectat normele de conviețuirea socială, în valoare de aproximativ 10 200 de lei.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești au acționat împreună cu specialiști din cadrul R.A.R. Satu Mare, pentru depistarea autovehiculelor care prezintă defecțiuni, pe DJ 196B între localitățile Ciumești-Berea.

În urma activităților desfășurate polițiștii au controlat 26 autovehicule, ocazie cu care au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3 770 de lei.

De asemenea au ridicat 4 certificate de înmatriculare din care unul pentru noxe peste limita legală, 2 pentru anvelope necorespunzătoare montate pe auto și unul pentru defecțiuni grave la sistemul de direcție, ocazie cu care polițiștii au aplicat suplimentar și măsura de suspendare a dreptului de a conduce.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 31, 2019. Filed under Infracțiuni, Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.