Kereskényi: Guvernul dă cu o mână și ia cu două! Investițiile din Satu Mare, în pericol

Primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi, a participat luni la ședința Comitetului director al Asociației municipiilor din România, prilej cu care toți primarii marilor orașe din România, indiferent de culoarea politică, au cerut Guvernului respectarea autonomiei locale și a drepturile comunităților locale.

Municipiul Satu Mare a pierdut anul trecut 30 de milioane lei în urma deciziei Guvernului de a repartiza un procent de 43% în loc de 65 % din impozitul pe venit ce revine municipiilor din România în urma adoptării bugetului național. La fel ca în anul precedent, bugetul municipiului pe 2019 ar putea fi din nou diminuat.

Primarii de municipii din România au solicitat Guvernului:

• Alocarea impozitului pe venit în proporție de 100% către administrația publică locală și în cadrul acestei alocări repartizarea unui procent de minim 60% direct către municipii, orașe și comune.
• Compensarea prin Legea bugetului de stat pe 2019 a pierderilor pe care municipiile le înregistrează în primele luni ale anului, până la cuantumul de 60% din impozitul pe venit
• Posibilitatea ca administrațiile publice locale să aibă acces la informațiile privind colectarea impozitului pe venit
• Diminuarea/eliminarea unor surse de venit si compensarea acestora din TVA sau din alte surse

Kereskényi Gábor: Investițiile din Satu Mare, puse în pericol

Potrivit proiectului Bugetului de stat pe 2019, municipiul Satu Mare va primi de la guvern în plus față de anul 2018 suma de 26 milioane lei. Dar va trebui să plătească indemnizațiile însoțitorilor persoanelor cu handicap în valoare de 37 milioane de lei, care până acum erau plătite de la Bugetul central și care sunt trecute în sarcina comunităților locale. În aceste condiții investițiile din 2019 din municipiul Satu Mare sunt puse în pericol.

Guvernul dă cu o mână și ia cu două!

Potrivit proiectului bugetului de stat pe 2019, municipiul Satu Mare va primi de la Guvern în plus față de anul 2018 suma de 26 milioane lei. Dar va trebui să plătească indemnizațiile însoțitorilor persoanelor cu handicap în valoare de 37 milioane de lei, care până acum erau plătite de la bugetul central și care sunt trecute în sarcina comunităților locale. În aceste condiții, investițiile din 2019 din municipiul Satu Mare sunt puse în pericol!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 1, 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to Kereskényi: Guvernul dă cu o mână și ia cu două! Investițiile din Satu Mare, în pericol

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.