Atenție! Cad obiecte din cer. Pești, broaște, pietre, cruci…

De-a lungul secolelor s-au înregistrat numeroase cazuri când din cer a ”plouat” cu diverse obiecte: pești, broaște, cruci sau pietre. În Biblie, unde este relatat o luptă între israeliți și amoriți se spun următoarele: ”Yahve a făcut să plouă cu pietre asupra lor din cer… și au murit mulți, fiind mai mulți cei care au murit din cauza pietrelor de granit decât cei uciși de sabia fiilor lui Israel”. 

În secolul al VI-lea se întâmpla un fapt similar. Armata Abisiniei asediase Mecca și, când totul părea pierdut, abisinienii au fost învinși în mod incredibil, de o ploaie de pietre. Cronicile vechi relatează și alte întâmplări ciudate. De exemplu, în Sicilia, în anul 746, se povestește că a avut loc o ploaie cu cruci. În orașele britanice Devon și Wansworth a avut loc o ploaie cu fructe. Mai ciudate par a fi ploile cu sânge, care au căzut în secolul al XIX-lea asupra Parisului și Bristolului. La 1876 se povestește că asupra statului Kentucky au căzut bucăți de carne urât mirositoare.

S-a observat că în luna februarie a anului 1861, în Singapore a plouat cu pești. Iată relatarea unui naturalist francez: ”De la fereastra mea am văzut un mare număr de malaysieni și chinezi umplând coșuri cu pești pe care îi culegeau din bălțile de apă formate pe jos. Când am întrebat de unde sunt peștii, mi-au răspuns că veniseră de sus, căzuseră din cer. Trei zile după aceea am văzut mulți pești morți”.

În anul 1833 s-a înregistrat o ploaie cu broaște la Poitiers, în timpul unei furtuni, iar în 1879, mii de peștișori au căzut pe pământ. În unele țări, asemenea fenomene sunt constante. Așa este cazul orașului Yoro din Honduras, unde locuitorii, la începutul anotimpului ploios, speră să poată aduna sardele care cad în timpul furtunilor.

Charles Fort (1874-1932), este un cercetător care s-a ocupat mult cu cercetarea acestor fenomene. În anul 1919 și-a publicat lucrarea ”Cartea condamnaților”, apoi ”Terras Nuevas, Talentos Salvajes”. Scriitorul Tiffany Thayer a fondat Societatea Forteană care continuă să cerceteze fenomenele care nu-și găsesc explicație.

În zilele noastre nu este o teorie științifică care să explice aceste fenomene. Sunt explicații care sunt legate de efectul turbulențelor și mai ales al tornadelor. Ele se formează în mod spontan din cauza diferenței de temperatură dintre diferitele straturi de aer. Odată ce își întăresc forța, duc cu ele tot ce întâlnesc în cale. Tornadele pot absorbi animale din bălți sau în râuri, pe care le ridică în aer și le lasă să cadă atunci când forța lor scade.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 4, 2019. Filed under Mistere. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.