Aparatură în valoare de 21.000 lei, pentru Secția de nou-născuți de la S.J.U. Satu Mare

Organizația Metropolitan Life împreună cu United România și Gyöngyszem Alapítvány Satu Mare au donat Secției de nou-născuți din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, două monitoare de funcții vitale de tip Mindray. Cele două monitoare, în valoare de 21.000 de lei, pot salva viețile copiilor născuți prematur.

Întâlnirea în cadrul căreia a avut loc preluarea monitoarelor a avut loc miercuri, 6 februarie în sala de ședințe din cadrul Unității de Primiri Urgențe a S.J.U. Satu Mare, în prezența președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, primarului municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, reprezentanților organizațiilor donatoare și a conducerii S.J.U. Satu Mare.

“Bugetul Consiliului Județean Satu Mare poate să suplinească multe dintre neajunsurile Spitalului Județean, însă și bugetele autorităților publice locale sunt sub o presiune fantastică. De aceea este foarte important că a apărut un nou sprijin și consider că dacă toate firmele cu potențial financiar ar face câte un gest de acest gen atunci și sistemul de sănătate ar fi la un alt nivel.

Este un domeniu care se dezvoltă exploziv, iar aceste noi tehnologii pot cu adevărat să salveze vieți și să reducă cheltuielile familiilor care au aparținători bolnavi. Totodată, consider că odată dezvoltate aceste parteneriate, beneficiile vor veni și în sprijinul agenților economici care vor avea angajați mai sănătoși și care astfel vor putea fi mai eficienți în munca lor”, a afirmat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

În anul 2018, în Maternitatea din Satu Mare s-au născut 1756 de copii, iar 136 dintre aceștia au venit pe lume prematur (8%).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 6 februarie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.