Primăria Tășnad depune eforturi importante pentru eliminarea câinilor vagabonzi din oraș

Primăria Orașului Tășnad depune eforturi importante pentru a putea găsi o soluție legală privind colectarea și gestionarea câinilor comunitari de pe teritoriul orașului. 

În cursul anului 2018 a fost alocată o sumă corespunzătoare pentru gestionarea acestei situații neplăcute și în același timp periculoase, sumă din care doar o primă tranșă de cca. 30% s-a putut consuma fiindcă anumite organizații privind protecția animalelor au început o campanie intensă prin care au blocat această activitate în tot județul!

Primăria Tășnad a primit în acest sens și o înștiințare de la o instituție a statului, prin care s-a adus la cunoștință situația creată și obligația de a respecta anumite legi la selectarea firmelor specializate în domeniu, ceea ce a condus la situația ca prin această “sită” să nu mai treacă niciuna dintre cele existente.

În urma acestei campanii (care se continuă și acum) inițiate de aceste organizații, Primăria Tășnad nu a mai putut angaja nicio entitate care să rezolve problema, aceasta, dacă interveneau, erau purtate în instanțe de iubitorii de animale pe motiv că nu dețin toate avizele necesare! Astfel, în judetul nostru și (din câte cunoaștem) în județele din apropiere, nicio firmă nu se mai poate ocupa de problema adunării de pe străzi a haitelor de câini. Nu se mai angajează nimeni specializat care măcar să-i adune de pe stradă!

Primăria Tășnad s-a adresat, în scris, și entităților județene, dar și ONG-urilor care se ocupă de gestionarea câinilor, dar deocamdată fără niciun rezultat care să conducă la o soluție! Se speră găsirea unor soluții urgente măcar pentru câteva luni, fiindcă aceste animale pot fi purtătoare de boli, unele foarte grave și periculoase asupra oamenilor!

La Tășnad s-a decis să se facă demersurile necesare pentru a construi, autoriza și întreține (ceea ce înseamnă inclusiv angajare de personal specializat) un padoc pentru aceste animale fără stăpân, problema fiind că acesta se va putea realiza și autoriza doar în câteva luni (perioada în care se vor căuta în continuare soluții care să rezolve problema măcar pentru moment), iar costurile ar putea să fie semnificative.

Conducerea locală îi asigură pe tășnădeni că depune zilnic toate eforturile posibile pentru a rezolva cu maximă urgență această problemă deosebit de complexă și gravă, a gestionării câinilor fără stăpân, totodată transmite următorul mesaj:

”Liniștea și integritatea oamenilor este mai importantă decât bunăstarea oricărui animal fără stăpân de pe stradă, chiar dacă pentru această afirmație vom fi atacați de iubitorii de animale!

Totodată, vă rugăm insistent, nu mai scoateți câini din puținele sisteme existente de gestionare ale acestora, doar de dragul de a-i aduce în oraș și de a le da drumul, și totodată, nu mai hrăniți animalele de pe stradă!”

Primăria Orașului Tășnad, 

Tasnád Varos Polgármesteri Hivatala 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 13, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.