Au început lucrările de reabilitare a Monumentelor Eroilor din Mădăras, Gerăușa

În urma depunerii unui proiect de către Consiliul Județean Satu Mare și Muzeul Județean Satu Mare și a obținerii unei finanțări de la Ministerul Culturii și Identității Naționale privind reabilitarea mormintelor și operelor comemorative de război din județul Satu Mare, acest proiect vizează și reabilitarea Monumentelor Eroilor de Război din localitatea Mădăras și Gerăușa.

Consiliul Județean Satu Mare a inițiat acest proiect pentru că suntem datori să cinstim memoria eroilor căzuți pe toate câmpurile de luptă!

Conform datelor istorice, în mijlocul bătăliilor purtate în jurul Ardudului, Gerăușii și Mădărasului au murit soldați români din diferite arme. Odată cu încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, societatea românească în semn de cinstire a ridicat diferite monumente pentru a omagia jertfa acestor oameni.

Noi, cei de astăzi, dorim să cinstim la rândul nostru această jertfă și să reabilităm monumentele ridicate de înaintașii noștri în Mădăras și Gerăușa.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 15, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.