O seară plină de bună dispoziție la Tășnad și căsătorii de o zi, cu ocazia Dragobetelui

Duminică, 24 februarie, la Tășnad a fost marcată sărbătoarea iubirii la români, Dragobetele. Casa de Cultură, în colaborare cu Primăria Oraşului Tăşnad și Consiliul Local, au organizat împreună începând cu ora 18.00 activitatea „Dragobetele sărută fetele”.

Tinerii din Tășnad au celebrat Dragobetele, au socializat și au petrecut o seară specială, muzica și buna dispoziție fiind asigurată de Andrei Boros, pe post de DJ.

Îndrăgostiții care au dorit și-au jurat dragoste și prețuire în fața prietenilor și a Zeului Iubirii.

Astfel, au fost oficiate căsătorii de o zi de către primarul Tășnadului, Grieb Csaba Francisc. Acesta i-a felicitat pe tineri și le-a înmânat diplome care să le amintească de frumosul eveniment. Cine știe, poate că aceste momente îi vor face peste câțiva ani să revină în fața primarului pentru a-și oficializa relația.Pe 24 februarie, în ziua când Biserica Ortodoxa sărbătorește Aflarea capului Sf. Ioan Botezătorul, spiritualitatea populară consemneaza și Dragobetele, zeu al tinereții in Panteonul autohton, patron al dragostei și al bunei dispoziții.

Dragobetele este un fel de Cupidon românesc, zis nu întâmplător și Cap de Primăvară, pentru că el are de a face cu energia originară pornită de la Soare, este însuși principiul vital, adică cea mai de bază particulă a ideii de viață, Iubirea.

Sărbătorită cu mult fast în toate culturile, la români iubirea este celebrată de Dragobete, din cele mai vechi timpuri. Unii spun că Dragobetele era sărbătotit încă de pe vremea dacilor.

Felicitări Primăriei Tășnad și celorlalți organizatori, pentru susținerea și promovarea frumoaselor noastre tradiții românești!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 25, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to O seară plină de bună dispoziție la Tășnad și căsătorii de o zi, cu ocazia Dragobetelui

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.