Șase persoane au participat la audiențele săptămânale susținute de prefectul județului

Audiențele de marți, 26.02.2019, au fost susținute de prefectul județului Satu Mare, Darius Filip. S-au prezentat în audiență în total şase persoane.

Prima persoană, o localnică din Viile Satu Mare, având calitatea de urmaș de refugiat politic, deci beneficiarã a prevederilor legii 189/2000 reclamă faptul că de trei ani, primăria o obligã la plata impozitului pe imobilul pe care il deține. Prefectul, pe baza documentelor prezentate a dispus verificarea eligibilităţii persoanei privind scutirea de impozit precum și o comunicare cu primăria comunei.

A doua persoană prezentată în audiență, angajată în calitate de bibliotecar la o primărie rurală din județ, susţine faptul cã se dorește reducerea postului de bibliotecar în mod abuziv, fără respectarea legii. Prefectul a solicitat verificarea cu celeritate a hotărârii de consiliu local atunci când va fi transmisă în vederea emiterii avizului de legalitate de către Serviciul Juridic şi informarea persoanei.

Un fermier din zona Curtuiuş susține că nu reușește să intre în posesia unui teren de aproape 13 ha pășune situat în Satu Mare, zona Parc Industrial Sud, deși folosește terenul de 30 de ani. Deoarece acuză faptul că autoritățile locale doresc schimbarea categoriei de folosință a terenului, și se consideră în drept de a folosi pășunea pentru creșterea animalelor, prefectul a solicitat fermierului să se prezinte din nou la prefectură cu documente cadastrale la zi pentru studierea atentă a situaţiei.

Un proprietar din comuna Turulung care doreşte retrocedarea unor terenuri agricole pe fostul amplasament acuză comisia locală de fond funciar de tergiversarea rezolvării cererii. Ţinând cont de complexitatea situaţiei prezentate, prefectul a dispus deplasarea specialiştilor în aplicarea legilor fondului funciar la sediul primăriei pentru verificarea celor prezentate de petent.

O doamnă pensionară din oraşul Livada, beneficiară de pensie de urmaş este nemulţumită de cuantumul acesteia. Având în vedere faptul că deţine documente noi doveditoare a unor stagii suplimentare, prefectul a contactat conducerea Casei Judeţene de Pensii Satu Mare şi a îndrumat petenta pentru obţinerea de consultanţă de specialitate.

Ultima situaţie prezentată prefectului este a unui ardudean care reclamă faptul că se află în imposibilitatea de a-şi intabula un titlu de proprietate, nedeţinând forma autentică a acestuia. Prefectul a contactat conducerea primăriei şi a mediat o audienţă la sediul primăriei pentru rezolvarea problemei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 26, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.