28 februarie, Ziua Protecției Civile din România, marcată și de pompierii sătmăreni

În data 28 februarie 2019 se împlinesc 86 de ani de când există primul document scris referitor la organizarea protecţiei civile în România (Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933).

Protecţia Civilă a luat fiinţă ca urmare a necesităţii protejării oamenilor, dar şi a valorilor materiale şi spirituale. Protecția civilă este concepută și trebuie să intervină în situațiile de excepție în privința gravității și amploarei, denumite generic situații de urgență civilă.

În gestionarea situațiilor de urgență civilă, protecția civilă acționează, după caz, în cooperare cu celelalte structuri din organica ministerului, cu alte elemente ale sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, cu organele administrației publice centrale sau locale, cu organisme internaționale, structuri similare din alte țări.

Ziua Naţională a Protecţiei Civile în acest an a fost marcată printr-o serie de manifestări şi activităţi organizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ”al judeţului Satu Mare: lecții deschise, concursuri şi întreceri sportive pe plan local între subunităţile inspectoratului şi între unitățile teritoriale MAI ”Cupa Protecţiei Civile 2019” la: tenis de masă, şah și tenis cu piciorul.

S-a organizat Ziua Porţilor Deschise la sediul inspectoratului şi subunităţile din Carei, Negreşti Oaş, Tăşnad şi Turţ, unde vizitatorilor le-au fost prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre natural, modul de folosire al acestora şi regulile de comportare pe timpul şi după producerea unui dezastru.

Începând cu ora 11:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş”al judeţului Satu Mare a desfăşurat o activitate festivă la sediul unității, unde s-a relizat o prezentare a istoricului și semnificației acestei zile, dar și a două dintre misiunile de amploare executate de la nivel județean, respectiv național, au fost premiați câștigătorii concursurilor sportive organizate în cadrul Cupei Protecției Civile 2019 și au fost avansați în grad înainte de termen 4 cadre, care s-au remarcat în activitatea specifică.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 1, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.