Consilierul județean PNL Ileana Blidar propune dotarea spitalelor cu tablouri pictate de elevii Școlii de Arte

În ședința ordinară din data de 28 februarie 2019 a Consiliului Județean Satu Mare consilierul județean PNL Ileana Blidar a inițiat o propunere de proiect, în parteneriat cu Școala de Arte Satu Mare pentru dotarea spitalelor din județ cu tablouri pictate de cursanții Școlii de Arte.

Ileana Blidar oferă mai multe detalii despre acest proiect:

”Propunerea a fost ca noi, Consiliul Județean, să oferim materialul didactic care constă în: culori în ulei, pânze, pensule, creioane, terebentină… etc, iar Școala de Arte, va oferi tablourile pictate. Beneficiarii acestui proiect nu sunt doar bolnavii aflați în spitale, ci și aparținătorii acestor bolnavi care vin în vizită și-i însoțesc și pe perioada refacerii medicale. Artiștii Școlii de Arte își pot promova și ei lucrările pe această cale și se pot face cunoscuți. Nu în ultimul rând, sunt medicii și restul personalului medical, care au un program de muncă foarte solicitant și care zi de zi trebuie să facă față fluxului mare de bolnavi care trebuie tratați atât cu medicamente, cât și cu multă răbdare. Pe lângă actul medical, acest personal se încarcă zilnic și cu stările emoționale ale oamenilor, generate de diversele afecțiuni de care suferă. Va fi o pată de culoare care le va însenina o viață întreagă petrecută în beneficiul oamenilor”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 2, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.