”Mărțișor pentru viitoare schioare” oferit de Ziua Femeii de asociațiile Caiac Smile și Cutezătorii Munților

Sâmbătă, 2 martie 2019, în Stațiunea Cavnic din județul Maramureș, Asociația Cutezătorii Munților și Asociația Caiac SMile au organizat o inițiere în schi alpin special dedicată femeilor. La evenimentul anunțat pe pagina de Facebook a Asociației Cutezătorii Munților au participat peste 40 de invitați, în special doamne și domnișoare, dar și familiile acestora.

Pentru majoritatea celor prezente a fost cu adevărat prima zi pe schiuri și primele coborâri pe Pârtia Icoana din Cavnic. Pentru că schiul alpin este un sport de iarnă frumos, considerat extrem dar și foarte costisitor, în special în faza de învățare și echipare, organizatorii și-au propus să repete experiența pozitivă din martie anul trecut și să faciliteze accesul fetelor și femeilor. Acestora li s-a crat cadrul și oportunitatea de a-și dovedi lor însele că pot și că merită să dedice timp unei astfel de activități, considerată, în mod impropriu, mai potrivită bărbaților și băieților.

Toți participanții, de la cel mai mic copil de 3 ani și până la decana de vârstă a acestei ediții, în vârstă de 60 de ani, au beneficiat de monitor gratuit și de facilități importante la închirierea echipamentului de schi și la biletele de urcare. În final, experiența s-a dovedit inedită și inspirațională, cele mai multe dintre fetele și femeile prezente constatând că s-au împrietenit cu pârtia, cu schiurile și, mai ales, cu frica de a cădea.

Deplasarea membrilor Asociației Cutezătorii Munților și al simpatizanților acestora a fost posibilă prin sprijinul oferit de Informația Zilei. De această experiență minunată au avut parte și 4 tinere din sistemul de protecție socială, respectiv beneficiare ale Casei de Tip Familial Maria.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 3 martie 2019. Filed under Locale, Sport  . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.