Festivalul ”Bucurie în mișcare” continuă și în acest an. 32 de orașe, într-o nouă competiție

32 de orașe intră anul acesta în competiția „Hai în pauza de mișcare!”, parte a programului Bucurie în Mișcare, derulat din 2012 de Asociația 11even din Cluj, cu sprijinul Kaufland România. Competiția, care se va desfășura în perioada 5-15 martie 2019, își propune să atragă atenția asupra nevoii de mișcare ca soluție pentru stresul vieții cotidiene și se adresează persoanelor, organizațiilor și entităților preocupate de sport și de un stil de viață sănătos care își doresc să aducă în orașul lor festivalul Bucurie în Mișcare.

Coordonator local pentru județul Satu Mare al acestui important eveniment este, pentru al doilea an consecutiv, Asociația de Tineret, Turism și Ecologie Cutezătorii Munților, o asociație cunoscută ca promotor al drumețiilor montane dar și al sporturilor urbane, accesibile tuturor categoriile de vârstă. După succesul înregistrat în 2018, când timp de 2 zile, în 19 și 20 mai, mii de sătmăreni și-au dat întâlnire în Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare pentru a testa zeci de sporturi și modalități de a face mișcare, Cutezătorii Munților doresc ca această experiență să poată bucura și în acest an pe toți cei ce vor dori să li se alăture. Prima condiție pentru ca acest lucru să se întâmple este ca orașul nostru să se claseze în concursul online ,,Hai în pauza de mișcare!” pe unul din primele 3 locuri în grupa a 2-a, grupă din care mai fac parte orașele: Bacău, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș.

Fiecare persoană care a împlinit 16 ani își poate susține orașul în competiție, postând pe Facebook și/sau Instagram o imagine sau un video în care arată cum face mișcare (pașii campaniei sunt publicați pe site-ul www.bucurieinmiscare.ro). Fiecare postare valorează 10 puncte, iar orașele care adună cel mai mare punctaj câștigă un festival Bucurie în Mișcare.

Cele 12 festivaluri vor avea loc în perioada mai – iunie și presupun, în fiecare oraș, două zile cu zeci de activități în aer liber, demonstrații și concursuri diverse.

Anul acesta, proiectul Bucurie în Mișcare va fi prezent și în mediul rural, unde nu au loc evenimente care să promoveze mișcarea și un stil de viață sănătos. Asociația 11even, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Kaufland România, va facilita participarea unui număr de aproximativ 1000 de copii din mediul rural în cele 12 evenimente Bucurie în Mișcare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 7, 2019. Filed under Locale, Sport  . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.