La Consiliul Județean a fost vernisată expoziția fotografică ”ART-ARCHAEOLOGY” a dr. Hágó Attila Nándor

Joi, 7 martie, începând cu orele 17.00 a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică a artistului fotograf careian dr. Hágó Attila Nándor, ”ART-ARCHAEOLOGY”. Expoziția a fost organizată sub patronajul Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei și Consiliului Local Satu Mare, Muzeului Județean Satu Mare, Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Centrului de Promovare a Turismului Cultural ”Gróf Károlyi” și Foto Clubului ”Vasile Vénig László” din Carei.

Evenimentul a fost moderat de profesoara Varga Maria. Au fost prezenți Tillinger Ștefan, prim vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Keresztesi Monica, Dragoș Georgescu, directorul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, Liviu Marta, directorul  Muzeului Județean  Satu  Mare. A fost prezentată o scurtă autobiografie a artistului, născut în anul 1981 la Carei. A urmat studii universitare la Cluj-Napoca și Alba Iulia. Și-a susținut lucrarea de doctorat în istorie la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Este consilier local la Carei și președintele Foto Clubului ”Vasile Vénig László” din Carei. Lucrează la Muzeul Județean Satu Mare, secția Muzeului Orășenesc Carei.

Din anul 2012 este preocupat mai serios de arta fotografică. Este atras de oameni de portrete, fotografierea statuilor sau detalii de clădiri. A participat la expoziții de grup la Satu Mare, Baia Mare, București, Carei, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea Orosháza, Târgu Mureș.

Expoziția cuprinde 35 de fotografii, color și alb-negru, care surprind momente din săpăturile arheologice efectuate anul trecut pe centura de ocolire a municipiului Satu Mare.Programul cultural a fost asigurat de elevul Szilágyi Tamás, elevul Școlii de Arte, pregătit de profesoara Maria Varga. Expoziția este deschisă între 7 martie și 10 aprilie 2019.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 7, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.