Membrii Cenaclului literar ”Afirmarea” s-au reîntâlnit în ședință, sub semnul Zilei Femeii

Joi, 7 martie la cafeneaua ”Poesis” a avut loc o nouă ședință a cenaclului literar ”Afirmarea”. La ședință au participat membrii cenaclului și s-a citit din creațiile poeților poeme în legătură cu acest eveniment. La începutul ședinței domnii le-au felicitat pe doamne și le-au înmânat câte un fir de garoafă în semn de respect și apreciere față de activitatea lor.

Rând pe rând au citit poeții: Maria Letai, Dana Criste, Florina Juncu, Georgeta Govor, Ioan Anițaș, Mihai Sas, Cornel Burcea, Ioan Sălăgeanu, Carol C.Koka, Gheorghe Cormoș, Alexandru Vaștag. Poeziile citite, în majoritate, s-au referit la teme ca mama, ghiocelul și altele asemenea. Cu toții au interpretat melodia ”Mama” pe versurile lui Mihai Eminescu. ”O, mamă, dulce mamă, din negură de vremi/Pe freamătul de frunze la tine tu mă chemi;/Deasupra criptei negre a sfântului mormânt/Se scutură salcâmii de toamnă și de vânt,/Se bat încet din ramuri, îngână glasul tău…/Mereu se vor bate, tu vei dormi mereu.”

Frunțile au fost descrețite de epigramele citite de Ioan Sălăjanu, care a adresat câteva catrene soției și soacrei, dar și versurile citite cu mult patos de ing. Cornel Burcea. Au răsunat apoi, versurile binecunoscutei poezii de Vasile Militaru ”A venit aseară mama, din sătucu-i de departe/Ca să-l vadă pe feciorul, astăzi domn cu multă carte./ A bătut sfios la ușă, grabnic i-am ieșit în prag,/Mi s-a umezit privirea, de iubire și de drag/.

Ședința cenaclului s-a desfășurat într-o atmosferă destinsă, cu glume și mult haz.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 7, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.