Expoziție de arte plastice dedicată femeii și realizată de elevi, la Muzeul din Tășnad

Duminică, 10 martie, la Muzeul Orășenesc Tășnad a avut loc vernisajul expoziției de arte vizuale intitulată ”Femeia”, cuprinzând creații realizate de eleve de la Școala Gimnazială și Liceul Tehnologic din Tășnad.

În expoziție au fost expuse 43 de lucrări, realizate în diferite tehnici și mult talent de șase tinere artiste. Acestea sunt: Alexandra Török, Andreea Aciu și Zsuzsa Donka, eleve la școala Gimnazială Tășnad, alături de Mihaela Matiș, Mezösi Vivien și Marchiș Denisa de la Liceul Tehnologic Tășnad.

Lucrările au fost realizate sub îndrumarea profesoarei de desen Emöke Ingrid Herskovics. Evenimentul artistic a fost moderat de muzeograful Cristian Costin, în calitate de gazdă. Momentele artistice de la vernisaj au fost susținute de pictorița și solista Alexandra Török, acompaniată la orgă de Andrei Boros.

În cuvântul său, profesoara Emöke Ingrid Herskovics a apreciat la superlativ calitatea lucrărilor realizate de elevele sale, care cu mult talent au executat și de această dată lucrări de o ținută artistică deosebită. Talentul lor a fost răsplătit la concursurile naționale și locale la care au participat.

Au fost menționate locul I obținut la concursul național de tinere talente de către eleva Mezösi Vivien, precum și locul I și premiul de popularitate obținut la Carei recent. Alexandra Török a obținut mențiune la concursul național de creație și locul I și premiul de popularitate la Carei, anul acesta. Andreia Aciu obține de asemenea locul I și premiul de popularitate la Carei, în 2019. Marchiș Denisa și Zsuzsa Donka s-au clasat pe locul III, iar Mihaela Marchiș a obținut o mențiune.

Pentru rezultatele frumoase cu care fac mândrie atât instituțiilor de învățământ de la care provin, precum și orașului Tășnad, profesoara Emőke Ingrid Herskovics a mulțumit tinerelor artiste plastice, părinților prezenți la expoziție în număr mare, prietenilor, precum și tuturor celor care sprijină aceste activități culturale de excepție.

Expoziția s-a bucurat de un numeros public care a apreciat lucrările expuse.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 martie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.