Tot mai mulți cetățeni cu probleme privind fondul funciar vin în audiență la Prefectură

Subprefectul Altfatter Tamas a susținut azi, 12.03.2019, audiențele  cu cetățenii, în cadrul cărora s-au prezentat 5 persoane cu probleme diverse privind fondul funciar, calcularea pensiilor sau acordarea unor drepturi salariale.

Un cetățean din municipiul Satu Mare care deține un imobil în Livada Mică reclamă faptul că vecinul nu respectă limitele proprietății. Subprefectul i-a transmis faptul că problema aceasta este din păcate des întâlnită și i-a recomandat contactarea unui topograf care să delimiteze terenul și construcțiile, printr-un plan de delimitare și în cazul în care nu se ajunge la un consens cu vecinul, rămâne ca soluție unică grănițuirea prin intermediul instanței.

Edita Enciu, în calitate de președinte al Asociației ”Castelul Erhard” solicită clarificări privind neplata de către Primăria Satu Mare, prin Direcția de Asistență Socială (DAS) a indemnizației de hrană cuvenită asistenților personali ai persoanelor încadrate în grad de handicap. După ce l-a contactat pe directorul DAS pentru a afla ce se întâmplă cu aceste drepturi, subprefectul i-a transmis faptul că după aprobarea bugetului local, plata acestor drepturi se va face cu celeritate, inclusiv a celor restante.

În numele mai multor pensionari și viitori pensionari, un domn din Satu Mare este contrariat de faptul că o societate comercială în domeniul arhivării (păstrătorul arhivei multor agenți economici din județ) solicită tarife de ordinul miilor de lei pentru eliberarea unor adeverințe privind stagiile de muncă.

Subprefectul i-a recomandat depunerea unui memoriu și a copiilor de pe documente, urmând ca Instituția Prefectului să solicite către societatea desemnată clarificarea modului de tarifare a serviciilor de informare și a celor de eliberare a adeverințelor necesare pentru stabilirea pensiei sau pentru recalcularea acesteia.

A patra persoană prezentă în audiențe a expus problemele privind aplicarea Legii nr. 231/2018 pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 în comuna Medieșu Aurit, doamna beneficiind de îndrumare și explicațiile necesare conform Procedurii de lucru stabilite de Comisia Județeană de Fond Funciar Satu Mare.

Ultima persoană prezentată în audiențe, un cetățean din Negrești-Oaș, a solicitat și primit îndrumare privind clarificarea situației juridice a terenului și a casei pe care le deține, precum și pentru întocmirea documentației de actualizare respectiv de atribuire de număr cadastral.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 12, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.