Dragoș Pâslaru: ,,Voi milita pentru o reformă majoră cu privire la dezvoltarea învățământului profesional”

Marți, 12 martie, la Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu” a avut loc o conferință de presă susținută de candidatul la alegerile europarlamentare din partea Alianței 2020 USR PLUS, Dragoș Pâslaru împreună cu Radu Panait, președintele organizației din Satu Mare alături de Robert Costea.

În prima parte a zilei, membri ai organizației s-au întâlnit cu sătmăreni, tășnădeni, careieni și locuitori ai Negreștiului, pentru a solicita semnături din partea acestora, în scopul susținerea candidaturii la alegerile europarlamentare a lui Dragoș Pâslaru. Această activitate s-a finalizat cu 3.000 de semnături obținute în județul Satu Mare, rezultat cu care se situează între primele 10 județe. În total, există până în prezent există 195.000 de semnături din necesarul de 200.000, iar acțiunea va continua încă două săptămâni.

Candidatul la europarlamentare Dragoș Pâslaru a declarat: ”Suntem în campanie pentru a vorbi cu oamenii, și este de datoria noastră este să avem și răspunsuri pentru oameni. Venim cu oameni noi pentru schimbare, suntem deschiși pentru tratative și dorim să reprezentăm România cu o echipă de profesioniști la Bruxelles”.

Dragoș Pâslaru a spus că dacă va ajunge europarlamentar, va milita pentru o reformă majoră în privința dezvoltării învățământului profesional care în România ultimilor ani a avut un regres. De asemenea, este importantă și dezvoltarea învățământului dual, care poate fi impulsionat cu ajutorul celor care dețin mijloacele de producție și au nevoie tot mai stringentă de forță de muncă bine calificată. ”Voi milita pentru această reformă și pentru a asigura o mai mare mobilitate între învățământul liceal și învățământul profesional cu învățământul dual și superior, a cărei continuitate să se desfășoare pe tot parcursul vieții”.

Nu în ultimul rând, Dragoș Pâslaru crede în reechilibrarea dialogului social la nivel european și în îmbunătățirea relației cu sindicatele și patronatele.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 12, 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.