Sărbătoarea maghiarilor la Satu Mare. 171 de ani de la revoluția împotriva habsburgilor

Și în acest an, pe 15 martie, maghiarii din lumea întreagă au sărbătorit Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. La Satu Mare, festivitățile au fost organizate și coordonate de Organizația Județeană Satu Mare a UDMR, Fundația Sfântul Ștefan și Asociația Tinerilor Maghiari.

Un număr impresionant de sătmăreni alături de conducerea locală și județeană a sărbătorit împlinirea a 171 de ani de la izbucnirea revoluției ungare împotriva Imperiului Habsburgic.

În după-amiaza zilei de vineri, 15 martie, în centrul orașului au început manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. La placa memorială Petőfi Sándor au fost depuse coroane de flori de către instituții, invitați, organizații și unități școlare.

După depunerea coroanelor de flori, toți participanții în frunte cu președintele Organizației Județene UDMR și președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, și președintele Organizației Municipale UDMR, primarul Kereskényi Gábor și husarii veniți din Diosig s-au deplasat în ritm de fanfară până la la statuia lui Petőfi Sándor din Piața Eroii Revoluției. Și aici au avut loc discursuri și depuneri de coroane.

De aici, procesiunea s-a desfășurat spre Teatrul de Nord, unde a avut loc un eveniment festiv și un simpozion în cadrul căruia UDMR Satu Mare a primit decorația ”Laleaua de argint”.

La mulți ani tuturor maghiarilor!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 15, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.