Primăria Tășnad și instituțiile de cultură din oraș vor sărbători luni Ziua internațională a Poeziei

Primăria Orașului Tășnad, Casa de Cultură Tășnad și Biblioteca Orășenească Tășnad organizează luni, 25 martie începând cu ora 12.00 la Casa de Cultură Tășnad manifestări dedicate Zilei Internaționale a Poeziei.

Va avea loc și un cenaclu literar, tot cu această ocazie.

Ziua Internațională a Poeziei, sărbătorită la 21 martie, este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.

De asemenea, Ziua internațională a Poeziei urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.

Primele manifestări dedicate Zilei internaționale a Poeziei în România sunt legate de Fundația Culturală „Orient Latin” și de Asociația Culturală ADSUM care organizează, separat, din anul 2005 respectiv 2008, spectacole pentru marcarea acestui moment. După anul 2009 ideea de a organiza manifestări dedicate Zilei internaționale a Poeziei a fost preluată de tot mai multe asociații culturale, ligi și alte societăți ale scriitorilor din România.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 23, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.