Trei sătmăreni, anchetaţi pentru deţinere ilegală de arme neletale

Trei sătmăreni sunt anchetaţi de poliţişti în cadrul unor dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de deţinere şi uz fără drept de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării, fapte prevăzute de Legea 295/2004.

pistoale_tir_aerUn prim asemenea caz a fost instrumentat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au identificat asupra a doi suspecţi – Attila G., de 37 de ani şi Gheorghe G., de 33 de ani, din Livada – o armă cu aer comprimat, de calibru 4,5 mm. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că arma era deţinută fără drept de suspecţi, pe numele acestora întocmindu-se acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Şi poliţiştii Secţiei 5 Petreşti Poliţie Rurală, verificând modul în care sunt respectate normele legale ce reglementează regimul armelor şi muniţiilor, au depistat un localnic de 36 de ani, din Sanislău, care deţinea fără drept o armă cu aer comprimat, calibru 4,5 mm. Pe parcursul anchetei, Zoltan R. a invocat că a achiziţionat arma de la o persoană necunoscută cu domiciliul în Ungaria, neputând prezenta documentele de provenienţă. Totodată, s-a stabilit în urma verificărilor, că bărbatul a făcut uz de armă neletală, fără drept, în cursul lunii septembrie 2012, în curtea locuinţei sale, când a tras de mai multe ori asupra unei ţinte improvizate.

Arma, precum şi cele 10 alice de plumb aferente, au fost ridicate de poliţişti în vederea expertizării acesteia. Suspectul este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de deţinere şi uz fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 15, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.