Proiectul ”Coridor verde fără frontiere” cu participare internațională, la Odoreu

Şirul acțiunilor dedicate celor două evenimente de mediu: Ziua Mondială a Apei şi Luna Pădurii, a continuat în data de 25 martie la Odoreu în cadrul proiectului cu finanțare europeană ROHU-62 ,”Coridor verde fără frontiere” cu participare internațională.

Un număr de 50 de elevi şi cadre didactice de la unitățile şcolare, precum Şcoala Gimnazială ”Ady Endre” din Csenger (Ungaria), Colegiul Național ”Ioan Slavici” din Satu Mare şi Şcoala Gimnazială Odoreu au avut posibilitatea socializării, a închegării de prietenii muncind împreună ca voluntari în beneficiul comunității, respectiv de a cunoaşte calitatea apei râului Someş şi valorile naturale din Situl Natura 2000 ”Someşul Interior”.

Gazda acțiunilor a fost Primăria Odoreu prin viceprimarul Kovács József, prezentarea proiectului şi a acțiunilor dedicate celor două evenimente de mediu a fost facilitată de directorul Békéssy Elisabeta, prelevările de probe de apă, analiza acestora şi interpretarea rezultatelor au fost asigurate de către specialiştii SGA Satu Mare şi APM Satu Mare: Pop Carmen şi Stier Izabella.

Partea a doua a programului a fost condusă de Deneş Ioana şi Chiorean Vasile de la Direcția Silvică Satu Mare precum şi de Culda Adriana, consilier APM Satu Mare, și a constat în marcarea a două popasuri aferente traseului eco-turistic care se va realiza pe traseul Odoreu – Csenger, prin plantarea a 10 puieți de tei asigurați de Direcția Silvică Satu Mare.

Astfel, ziua de 25 martie 2019 a fost o zi petrecută în voie bună, ca de obicei cu mult soare şi cu rezultate palpabile pe măsura aşteptărilor echipelor de proiect şi a proiectului în ansamblu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 26, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.