Fondurile alocate analizelor medicale – laborator şi imagistică, s-au dublat în acest an

Vineri, 29 martie 2019, subprefectul judeţului Satu Mare, Altfatter Tamás a prezidat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic Pentru Problemele Persoanelor Vârstnice desfăşurată în Sala Mică de şedinţe a Palatului Administrativ.

Georgeta Pop, preşedinte – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare a făcut o prezentare a măsurilor pentru asigurarea fondurilor necesare pentru analizele medicale pentru populaţie şi a criteriilor de repartizare a acestora. Comparativ cu anul 2015, fondurile alocate pentru analize medicale (analize de laborator şi imagistică) s-au dublat în anul 2019. Criteriile de repartizare pe laboratoare a fondurilor privesc modul de asigurare cu resurse tehnice, resurse umane şi calitatea serviciilor.

Conform datelor prezentate, în judeţ există laboratoare unde fondurile alocate se epuizează după primele trei zile ale lunii iar altele au fonduri chiar şi spre sfârşitul lunii. În acest context, subprefectul a făcut un apel la presa sătmăreană şi la reprezentanţii asociaţiilor prezenţi la şedinţă pentru a mediatiza lista tuturor laboratoarelor unde se pot face analize gratuite pentru o bună informare a populaţiei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 29, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to Fondurile alocate analizelor medicale – laborator şi imagistică, s-au dublat în acest an

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.