Elevi din Tășnad, voluntari ai proiectului ”Un mediu curat pentru o viață sănătoasă”

În urma Proiectului și Parteneriatului Educațional ”Un mediu curat pentru o viață sănătoasă, încheiat între Școala Gimnazială Tășnad, reprezentată de directorul profesor Maier Florin și Direcția Silvică Satu Mare / Ocolul Silvic Tășnad, reprezentată prin inginer Șteț Ioan, un număr de 40 de elevi voluntari de la Școala Gimnazială Tășnad au participat vineri, 29 martie la o acţiune de împădurire, în județul Satu Mare, Ocolul Silvic Tășnad, Canton Silvic 14 Huta, din Districtul Silvic 3, Supur.

Realizatorii activităților din cadrul proiectului sunt următoarele cadre didactice: inițiatori și coordonatori prof. Moisa-Turcu Antonel, prof. Șipoș Zsófia, prof. Marcu Ramona, colaboratori prof. Pop Călina, prof. Stier Ildikó, consilier școlar Sabou Daniela.

Scopul principal al proiectului și parteneriatului ”Un mediu curat pentru o viață sănătoasă” este sensibilizarea și responsabilizarea elevilor, părinţilor, comunităţii în ceea ce priveşte protejarea și conservarea naturii, economisirea resurselor naturale, reducerea poluării, reciclarea materialelor refolosibile.

Acţiunea face parte din Campania națională ,,Luna plantării arborilor” sub îndrumarea pădurarului Șimonca Gheorghe în calitate de coordonator proiect și parteneriat educațional din partea Ocolului Silvic Tășnad.

În calitate de coordonatori, profesorii Moisa Turcu Antonel, Șipoș Zsófia si Marcu Ramona au declarat: ”Este o activitate în parteneriat cu Ocolul Silvic Tasnad la care participă elevii de la Școala Gimnazială Tășnad. Ne implicăm în acțiunea de voluntariat pentru că încercăm să salvăm și ocrotim natura. Este o lecție pentru alții care ar trebui să se implice în astfel de activități. Nu trebuie să uităm că arborii sunt plămânii planetei și trebuie să protejăm planeta în permanență. În urma derulării proiectului urmărim formarea unor deprinderi ecologice la elevi şi extinderea accesului la universul cunoaşterii prin activităţi extracurriculare organizate în parteneriat cu instituții specializate”.

Potrivit reprezentanţilor Ocolului Silvic, în cadrul campaniei ”Luna Pădurii” urmează să fie împădurite sute hectare de teren în toată țara și se vor planta mii de puieţi de foioase.

Elevii care au participat azi la plantare au acționat sub egida „O plantă în plus, un strop de sănătate câștigat!” și au avut ocazia să conștientizeze rolul important pe care îl joacă un mediu curat în viața omului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 29 martie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.