Două familii, din Pomi și Supur, cer sprijin prefectului în obținerea de locuințe sociale

O familie cu o fetiţă de 6 luni a deschis marți, 9 aprilie 2019 seria audienţelor săptămânale susținute de prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip.

Având în vedere că nu au locuinţă, în acest moment locuind la o rudă, au solicitat primăriei Pomi o locuinţă socială pe o perioadă determinată, fără a se găsi o rezolvare până în acest moment. Prefectul a declarat că va lua legătura cu autoritatea locală pentru a se găsi o soluţie rezonabilă pentru situaţia locativă dificilă a tinerei familii.

Următoarea problemă prezentată prefectului a fost una de fond funciar. Prefectul a solicitat depunerea unei solicitări în scris, susţinută de documente, iar prefectura va solicita OCPI şi comisiei locale din Bogdand clarificarea aspectelor privind identificarea unui teren cu o suprafaţă de 56 ari situat în satul Babţa.

O situaţie funciară destul de complicată a fost prezentată de o petentă din municipiul Satu Mare privind un teren din comuna Acâş, în suprafaţă de 67 ari. După analiza documentelor prezentate s-a recomandat deschiderea unei acţiuni în instanță ca fiind o posibilă soluţie pentru rezolvarea situaţiei.

O doamnă din Viile Satu Mare nu reuşeşte să obţină scutirea privind impozitele locale, scutire de care ar trebui să beneficieze în calitate de văduvă de refugiat în urma Dictatului de la Viena din 1940. Răspunsul primit de la primărie nu clarifică situaţia dânsei. Prefectul a dispus deplasarea unui reprezentant din cadrul aparatului de specialitate care să medieze, la sediul primăriei, cererea petentei.

Ultima persoană prezentă astăzi în audienţă a solicitat sprijin pentru a obţine un loc de muncă şi locuinţă socială pentru a putea să-şi îngrijească cei doi copii. Prefectul a informat persoana că vineri, 12.04.2019 va avea loc bursa locurilor de muncă informând-o totodată despre actele de care are nevoie pentru a se prezenta la bursă.

În ceea ce priveşte locuinţa socială, prefectul i-a transmis că va lua legătura cu primăria Supur pentru identificarea unei soluţii în acest sens.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 9 aprilie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.