Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”, lansată la Satu Mare

Miercuri, 10 aprilie 2019, secretarul de stat Lilla Boglarka Debelka a lansat la Satu Mare cea de-a doua ediție a Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”.

Scopul evenimentului, care a avut loc la Colegiul Naţional “Ioan Slavici”, a fost creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunități în afara granițelor României precum și stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă.

„Sătmărenii sunt pretutindeni în lume și dacă sunt bine informați vor fi în siguranță oriunde în Europa sau în lume, în calitate de turiști sau în căutarea de noi oportunități. Este un drept câștigat și merită toate eforturile să ne păstrăm dreptul de a călători și munci în libertate, oriunde în lume. Dar și onoarea de a păstra România casa românilor din toate colțurile lumii.

Siguranța vine din cunoșterea legii și din respectarea regulilor. Nimeni nu poate să ne apere mai bine decât o facem fiecare dintre noi. Când apelăm la puterea legii, ca ultimă instanță, poate fi târziu sau o facem la costuri pe care nu ni le-am imaginat.” a subliniat prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip

Campania „Informare acasă! Siguranță în lume!” se va derula în toate cele 41 de județe ale țării și Municipiul București, în două etape, prima în aprilie-mai, urmând ca cea de a doua să aibă loc în perioada august-septembrie 2019.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 aprilie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.