A.P.M. Satu Mare va marca evenimentul ecologic ”Ziua Pământului” prin diverse activități

Ziua Pământului este un prilej de readucere în prim-plan a importanței pe care o are un mediu sănătos, curat, asupra calității vieții noastre și a generațiilor ce vor urma.În contextul acestui eveniment ecologic, APM Satu Mare organizează în parteneriat cu Primăria Medieș, Direcția pentru Protecția Copilului Satu Mare și SC Alu Menziken, în data de 13.04.2019, începând cu ora 14.00, în curtea Castelului de la Medieșu Aurit la acțiunea denumită sugestiv ”Viață pentru planetă, viață pentru noi”. Acțiunea are atât un caracter ecologic dar și de integrare a copiilor care provin de la Centrele de plasament, aceștia din urmă familiarizându-se cu oportunitățile oferite de societate în urma împlinirii vârstei majoratului.

Participanții la acțiunea de sâmbătă de la Medieșu Aurit, sunt invitați să aducă un coșuleț cu pământ specific zonei de reședință, pentru ca în fața cetății din Medieșu Aurit să planteze floricele multicolore asigurate de organizatori prin care vor da naștere unui glob pământesc multicolor, glob care se va putea vedea de la înălțime în urma deplasării cu balonul cu aer cald (în condițiile în care vremea va permite).

Totodată cei care vor fi prezenți la acțiune vor putea participa la activitățile interactive pregătite de organizatori la standurile de prezentare și ţinând cont de succesul la nivelul judeţului Satu Mare a campaniei de colectare a DEEE prin caravana ECOTIC “Reciclează şi plantează”, aceștia vor putea vizita expoziţia mobilă a DEEE-urilor “Caravana ECOTIC” .

Pe tot parcursul acțiuni, elevii de la Liceul de Artă ”Aurel Popp” vor imortaliza prin pictură momentele importante ale zilei, iar lucrările realizate vor fi premiate și vor fi expuse ulterior în holul fabricii de prelucrare a aluminiului, pentru a putea fi admirate pe viitor de către angajați și nu numai.

Programul zilei va fi următorul:

ora 14.00: deschiderea evenimentului
ora 14.00 – 16.00: realizarea globului pământesc din flori plantate de copiii participanți, concurs de pictură, vizitarea standurilor de prezentare a organizatorilor,vizitarea expoziţiei mobile a DEEE-urilor “Caravana ECOTIC”
ora 16.00: premierea concursurilor organizate și lansarea balonului cu aer cald (menționăm că în cazul în care condițiile meteo nu vor fi favorabile ridicării balonului cu aer cald, aceasta va fi reprogramată în luna mai 2019).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 10, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.