Municipiul Satu Mare scapă de deşeurile electrice

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec anunţă desfăşurarea unei noi acţiuni de colectare în Municipiul Satu Mare, sub umbrela campaniei „Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!”, pe 18 şi 19 mai 2013. Autorităţile locale împreună cu Asociaţia RoRec sunt parteneri principali.

DeseuriSâmbătă, 18 mai 2013, sătmărenii pot depune deşeurile electrice şi electronice (DEEE) la punctele fixe de colectare în intervalul 9.00-17.00, iar duminică, 19 mai 2013, între orele 9.00-16.00. Echipa Asociaţiei RoRec şi voluntarii acesteia vă aşteaptă la cele 11 puncte de colectare fixe, ce vor fi amplasate în următoarele locaţii din oraş:

Cartier M16 – lângă Şcoala Gimnazială Avram Iancu;

Cartier  M 14 – lângă Şcoala Gimnazială Mircea Eliade;

Cartier M15 – lângă Şcoala Gimnazială Bălcescu Petofi (fosta Şcoală Generală Nr. 4);

Cartier M17 – lângă Şcoala Gimnazială Ion Creangă;

Str. Botizului – lângă Şcoala Generală Nr. 13;

Cartier Solidarităţii – lângă Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhard (fosta Şcoală Generală Nr. 3);

Piaţa Titulescu – lângă Şcoala Generală Nr. 10;

Str. Mileniului  – lângă Şcoala Gimnazială Grigore Moisil;

Carpaţi II – lângă Şcoala Gimnazială Octavian Goga;

Str. Rodnei – lângă Şcoala Gimnazială Vasile Lucaciu ( fosta Şcoală Generală Nr. 21);

Cartier Satmărel – în faţa Şcolii.

În plus, Asociaţia RoRec pune la dispoziţia cetăţenilor serviciul de preluare gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie, pentru deşeurile electrice grele sau voluminoase. Serviciul funcţionează pe bază de programare telefonică la unul dintre numerele de telefon 0742.550.071, 0732.981.824 sau 0767.867.839. Acestea sunt apelabile până sâmbătă, între orele 9.00-20.00. „Asociaţia RoRec împreună cu autoritatea locală pun acum la dispoziţia sătmărenilor toate mijloacele prin care se pot debarasa de deşeurile electrice în mod civilizat şi responsabil. Esenţial este să înţelegem cu toţii importanţa acestui gest atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru sănătatea fiecăruia dintre noi! Însă, urmărind evoluţia implicării sătmărenilor în acţiunile noastre de până acum, suntem convinşi că debarasarea responsabilă de deşeurile electrice devine comportament firesc în Satu Mare”, a declarat Florin Popa, manager regional al Asociaţiei RoRec.

Sătmărenii care vor depune deşeuri electrice în cadrul acestei acţiuni de colectare vor participa la o tombolă cu premii. Oferite de membrii fondatori ai Asociaţiei RoRec, Candy, Albatros, Philips şi Skill, acestea sunt: 2 frigidere Candy, 5 cafetiere Albatros, 5 maşini de călcat marca Philips şi 5 polizoare unghiulare de la Skill. Câştigătorii vor fi anunţaţi la tragerea la sorţi de pe 19 mai, ora 17.00, la Casa Verde – Grădina Romei.

Pentru mai multe informaţii despre acţiunile realizate de către Asociaţia RoRec în scopul colectării corecte a deşeurilor electrice şi a educării publicului în spiritul protecţiei mediului, accesaţi www.rorec.ro . De asemenea, pentru a simţi pulsul comunităţii create la nivel naţional de către Asociaţia RoRec, vizitaţi-ne şi pe facebook.com/AsociatiaRoRec.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 15, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.