O nouă reușită a primarului Grieb Csaba: 73.335 lei, investiți în sănătatea tășnădenilor

Primăria Orașului Tășnad a făcut joi, 11 aprilie un mare pas înainte în îmbunătățirea îngrijirii sănătății celor peste 8.000 de locuitori ai orașului. Secția exterioară Tășnad a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a primit prin achiziția și donația de către Primăria Orașului Tășnad o centrală termică și un sistem complet digitizor CR pentru Rx – diagnostic pentru digitalizarea aparatului Roentgen existent în locația Tășnad. Valoarea investiției se ridică la peste 73.000 lei. 

Concret, spitalul tășnădean a primit o centrală termică Viessmann Vitodens 200, cu putere nominală de 80 kw, pe gaz, în valoare de 18.000 lei, și un sistem complet de digitizor CR pentru Rx, diagnostic pentru digitalizarea aparatului Roentgen deja existent în locația Tășnad, în valoare de 55.335 lei.

Preluarea s-a efectuat la sediul Primăriei Tășnad în prezența directorului S.J.U. Satu Mare, dr. Adrian Marc, primarului orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc și a comisiei de preluare din care au făcut parte dr. Nagy Tünde, director al Secției exterioare Tășnad a S.J.U. Satu Mare.

Primarul Grieb Csaba Francisc a spus că se dorește începerea unei colaborări cu Spitalul Județean Satu Mare, care să ducă la dezvoltarea activităților din domeniul sănătății la Tășnad. Întrucât deocamdată la Tășnad nu există un centru de permanență, a făcut propunerea să se aloce bani pentru amenajarea a două puncte de prim ajutor, unul destinat Ștrandului Termal, altul pentru camera de gardă a spitalului din Tășnad.

Dr. Nagy Tünde a spus că acordarea unei asistențe medicale de calitate la Tășnad pentru cei peste 8.000 de locuitori, (n.r: număr care se dublează mai ales în sezonul estival, datorită turiștilor de la Ștrandul Termal), este foarte importantă. Primăria Tășnad este receptivă, primarul Grieb Csaba a susținut achiziționarea acestor aparate. Dr. Nagy Tünde a mulțumit primarului pentru preocuparea în acest parteneriat de asigurare a asistenței medicale și sociale pentru viitorul Tășnadului, pentru cei 40.000 de locuitori din zona Tășnadului. Se dorește lărgirea serviciilor din Ambulatoriul Tășnad cu o secție de recuperare și îngrijiri paleative, precum și cu echipament medical pentru camera de gardă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 12 aprilie 2019. Filed under Sănătate, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.