Polițiștii rutieri au aplicat ieri pe drumurile județene amenzi în valoare de de 33.000 de lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat miercuri, 10 aprilie a.c., acțiuni de combatere și prevenire a accidentelor rutiere și de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat aproximativ 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 33.000 de lei.

Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 33.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 10 conducători auto și au ridicat patru certificate de înmatriculare.

În cazul a două șoferițe de 32, respectiv 42 de ani, din localitățile Halmeu și Satu Mare, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile, întrucât acestea fiind implicate în evenimente rutiere ce au avut loc la data de 5 și 3 aprilie a.c., și care s-au soldat cu pagube materiale, nu s-au prezentat în termenul de 24 de ore la unitatea de poliție pentru întocmirea documentelor de constatare.

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au depistat ieri, 10 aprilie a.c., o conducătoare auto, de 33 de ani, din localitatea Ambud, care a condus un autoturism pe strada Careiului, din municipiul Satu Mare, iar la trecerea pentru pietoni semnalizată și marcată corespunzător nu a acordat prioritate pietonului angajat în traversarea drumului.

Totodată, polițiștii Serviciului Rutier au depistat ieri, 10 aprilie a.c., 3 conducători auto cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani, circulând cu viteze de la 103 km/h la 121 km/h, fiind filmați și înregistrați de aparatul radar.

În cazul acestora polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Alți 4 șoferi au fost depistați de polițiștii rutieri în timp ce au efectuat depășiri neregulamentare, încălcând marcajul continuu care desparte sensurile de mers, acestora fiindu-le reținut permisul de conducere pentru 30 de zile.

Polițiștii rutieri reamintesc conducătorilor de vehicule implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați:

  • Să scoată imediat vehiculele în afara părții carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezența;
  • Să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 11, 2019. Filed under Infracțiuni, Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.