”Marșul cărților”, pentru promovarea lecturii și susținerea Bibliotecii Județene Satu Mare

Biblioteca Județeană Satu Mare marchează Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din România prin evenimentul „Marșul cărților”, ediția a II-a, miercuri, 17 aprilie 2019, cu începere de la ora 13.00. Startul marșului se va da la Turnul pompierilor și va avea următorul traseu: Turnul pompierilor – Piața Păcii – Strada Ștefan cel Mare – Piața Libertății (Corso) – Pasajul pietonal Corneliu Coposu – Platoul din fața Consiliului Județean Satu Mare.

La ediția precedentă, peste 1.200 de sătmăreni și-au arătat susținerea pentru bibliotecă, iar organizatorii își doresc ca și în acest an „Marșul cărților” să devină o amplă campanie de coalizare a membrilor comunității în jurul bibliotecii și de promovare a cărții, lecturii și serviciilor oferite de biblioteca publică. „Luați cu voi cartea preferată și buna-dispoziție. De restul, ne ocupăm noi!”– este mesajul organizatorilor și al partenerilor care au pregătit momente de lectură publică, parada majoretelor, demonstrație de dans și flashmob.

La fel ca toate campaniile de advocacy, și „Marșul cărților” s-a născut pornind de la o problemă identificată la nivelul comunității locale și județene, și anume aceea că Biblioteca Județeană Satu Mare nu are un sediu propriu. Această realitate le îngrădește bibliotecarilor sătmăreni dorința de a dezvolta colecții de documente într-un mod armonios, de a crește calitatea serviciilor oferite publicului și de a gândi strategii care să permită crearea unor servicii noi, toate în folosul unicului lor stăpân, comunitatea. De aceea, sătmărenii sunt invitați și în acest an să se alăture inițiativei bibliotecarilor și să transmită mesajul că biblioteca este o instituție dinamică și că Satu Mare merită un sediu nou de bibliotecă, demn de secolul XXI.

„Toți cei care împărtășesc cu noi convingerea că biblioteca este pentru oameni și unește oameni și că în spatele unei comunități bine informate se află o bibliotecă puternică și bibliotecari devotați profesiei lor, sunt așteptați miercuri, 17 aprilie, la ora 13.00, la Turnul Pompierilor, având cu ei cartea preferată. Sătmărenii sunt invitați să rostească mesaje de susținere a cauzei pentru care pledează Biblioteca Județeană Satu Mare. Acest moment al campaniei se va derula în Piața 25 Octombrie, în proximitatea Palatului administrativ”, este invitația organizatorilor.

„Marșul cărților” se derulează cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare; Poliția Locală și Poliția Municipiului Satu Mare; ANBPR–filiala Satu Mare; Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare; Colegiul Național „Doamna Stanca”; Școlile Gimnaziale „Avram Iancu” și „Bălcescu-Petöfi”; Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”; Crucea Roșie Satu Mare; Loga Dance School; Consiliul Elevilor din Satu Mare; S.C. Nova-Oaș; TV 1 Satu Mare și Actualitatea Sătmăreană.

Conducerea și colectivul Bibliotecii Județene Satu Mare transmit mulțumiri pentru implicare, susținere și mobilizare, tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestei campanii, finanțatorilor, partenerilor, sponsorilor și sătmărenilor care vor participa la marș.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 12, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.