Manifestări dedicate împlinirii a 20 de ani de când orașele Carei și Nyírbátor s-au înfrățit

Luni, 15 aprilie 2019, de la ora 17.00, în Sala de expoziții de la etajul Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de fotografie a artistului Gyurkó Mihály, din Nyírbátor (Ungaria). Evenimentul a fost organizat de Fotoclubul „Vasile Vénig László” din Carei, cu sprijinul Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

În cadrul manifestării culturale au luat cuvântul Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și dr. Hágó Attila Nándor, președinte al Fotoclubului „Vasile Vénig László” Carei.

Alături de artistul fotograf Gyurkó Mihály, la eveniment a participat și o delegație din partea administrației locale a orașului Nyírbátor, primarul Máté Antal, viceprimarul Németh Attila și consilierul pe domeniul cultural Majtényi Edith. Anul acesta se împlinesc 20 de ani de când localitățile Carei și Nyírbátor au devenit orașe înfrățite, astfel că pe tot parcursul anului vor avea loc o serie de evenimente culturale și științifice în onoarea acestei aniversări.

Momentele artistice au fost realizate de solistele formației Castelanii, de la Centrul Cultural Carei, Mălina Latiș și Gál Stefania, acompaniate la chitară de prof. Szűcs József.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 – 30 aprilie 2019, conform programului de vizitare a Muzeului din Castel, și cuprinde 30 de fotografii cu peisaje urbane și clădiri din localitatea Nyírbátor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 15, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.