A.J.O.F.M. Satu Mare organizează în luna mai 7 cursuri de formare profesională în județ

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a programat pentru luna mai 2019, 7 programe de formare profesională pentru 98 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător în comerț (28 locuri), agent de securitate (14 locuri), competențe informatice (14 locuri), lucrător în cultura plantelor (14 locuri), inspector resurse umane (14 locuri), lucrător în tâmplărie (14 locuri).

Cursurile de inspector resurse umane și lucrător în tâmplărie se vor desfășura în Satu Mare, la Negrești Oaș se vor desfășura cursurile de lucrător în comerț și agent de securitate, la Turț cursul de lucrător în cultura plantelor, la Tășnad cursul de lucrător în comerț, iar la Carei cursul de competențe informatice.

Accesul la programele de formare profesională se face în urma activității de informare și consiliere profesională sau de mediere.

Cursurile se vor organiza fie prin Centrele Regionale de Formare Profesională a Adulților, fie prin furnizori de formare autorizați.

Aceste cursuri sunt gratuite pentru șomeri, iar finanțarea lor se va face din Bugetul Asigurărilor Sociale pentru Șomaj.

Persoanele interesate să participe la programe de calificare, se pot adresa compartimentului de specialitate din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, strada Ion Ghica nr.36, telefon 0261/770237 sau e-mail: ajofm@sm.anofm.ro.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 17, 2019. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.